-Háziorvosi ellátás, orvosi konzultáció -Bach-virág terápia, GUNA kezelések
-Oktatás, előadások -Masszázs, aromaterápia, illóolaj kezelés
-Akupunktúrás kezelések -Méregtelenítő kezelések, Böjt kúrák vezetése
-Homeopátiás tanácsadás -Komplex diétás, életmód- és életviteli tanácsadás

A Bach-virágterápia

"A különbség - a között, amit megteszünk, és amire képesek lennénk,- megváltoztathatná a világot."

(Mahatma Gandhi)

Általános tudnivalók:

A Bach-virágterápia segítségével lehetővé válik e lelkiállapotok és problémák természetes, fokozatos feloldása és végső soron a kibillent lelki egyensúly helyreállítása. Az újra megtalált belső harmónia állapotában azután a szervezet eddig lekötött öngyógyító erői felszabadulhatnak és kifejthetik áldásos hatásukat.

Közismert, hogy a test és lélek szoros kölcsönhatásban áll egymással.

Egy-egy testi betegség mögött gyakran fel nem ismert, negatív érzések és lelkiállapotok (pl. ijedség, megkeseredettség, bátortalanság, stressz és hasonlók) húzódnak meg, illetve szinte minden betegség kivált az emberből olyan negatív, zavaró érzelmeket, érzéseket (pl. türelmetlenség, igazságtalanságérzet, félelem, stb.), amelyek végső soron megnehezítik, elnyújtják a gyógyulást.

Mivel a Bach-virágterápia az önismeretre és az önmegismerésre is kedvező hatást gyakorol, ezért a lelki egészség fenntartására, betegségmegelőzésre és számos lelki panasz enyhítésére alkalmas.

A Bach-virágterápiát mintegy 70 évvel ezelőtt egy angol homeopátiás orvos, Dr. Edward Bach tapasztalati úton dolgozta ki és terjesztette el, azóta világszerte elfogadott és elismert természetes gyógymóddá vált

A 38 virágeszencia lényegében 38 vadon élő növény és fa virágának speciális, a szabad természetben készült kivonata. Az eszenciákat Dr. Edward Bach eredeti leírásai alapján bizonyos emberi lelki alkatokkal, illetve lelkiállapotokkal lehet megfeleltetni.

Gyakorlati tudnivalók:

Egy tanácsadás alkalmával (ami kb. egy-másfélórás beszélgetést jelent) a 38 eszenciából a pillanatnyi lelkiállapotnak és szituációnak leginkább megfelelő, testre szabott keveréket (ez rendszerint 3-6 komponensből áll) állítjuk össze és keverjük ki.

Krónikus, hosszabb ideje tartó betegségek, illetve lelkiállapotok, alkati problémák esetén a kezelés több hónapot is igénybe vehet, míg akut esetekben (pl. nagy ijedség, sokk) rendszerint néhány hétig tart.

A konkrét problémától függően arra lehet számítani, hogy az első néhány alkalommal 2-3 hetente, a későbbiekben 1-2 havonta (illetve minden olyan esetben, amikor a lelkiállapotban drasztikus változás következik be) érdemes újra konzultálni, mivel a változásoknak megfelelően rendszerint változtatni kell a keverék egy vagy több összetevőjén.

Szedési tudnivalók:

Az Ön által kapott eszenciakeverék szokásos napi adagja 4 x 4 cseppnyi.

Ha szükségét érzi, naponta négynél többször (akár 10-15-ször) is bevehet a keverékből, az egyszeri 4 cseppes adagot ugyanakkor nem érdemes megemelni (ezzel nem lehet fokozni a hatást.) A szedés gyakoriságának növelésével lerövidülhet a terápia ideje, és gyorsabban várható a változás lelkiállapotában.

Az eszenciát kétféleképpen lehet bevenni: közvetlenül a nyelvre cseppentve vagy egy kiskanálnyi tiszta vízben (ha lehet, pi-vízben). A megfelelő hatás eléréséhez érdemes az eszenciát lenyelés előtt néhány másodpercen át a szájban tartani.

A homeopátiás szerekkel ellentétben mentolos ételek, fogkrém használata, illetve koffein, nikotin stb. használata az eszencia hatását nem közömbösíti. Egyes (szintén elsősorban lelki problémákra ható) homeopátiás szerektől eltekintve semmilyen más természetes készítménnyel, gyógyteával és gyógyszerrel nem lép kölcsönhatásba, ezért kiegészítő kezelésként is használható.

A keverék várható hatásai:

A szedés első két-három napján előfordulhatnak ún. első reakciók, pl. általában az álmok megélénkülése, színesedése vagy a lelki panaszok, problémák átmeneti rosszabbodása. Ilyenkor nem tanácsos a kúrát félbeszakítani, mert egyrészt az első reakciók általában nem tartanak sokáig és az oldódási folyamat természetes részei, másrészt biztos lehet benne, hogy elindult egy belső változás.

Mindez pozitívan értékelendő, lényegében annak a jele, hogy a keverék hat, ezért a szedést nem szabad félbeszakítani. Az első reakciók néhány napon belül rendszerint eltűnnek, ha mégsem így történne, akkor mindenképpen konzultálni kell a keverék összeállítójával.

A későbbiekben a panaszok lassú, fokozatos enyhülésére lehet számítani, időnként átmeneti visszaesések, rosszabbodások lehetségesek. Minden ilyen esetben tovább kell folytatni a keverék szedését.

Ha új szempontok merülnek fel, illetve ismert vagy ismeretlen külső-belső okoknál fogva közérzete, lelkiállapota komolyabban megváltozik, akkor mindenképpen érdemes konzultálni a keverék összeállítójával, mivel az összetevők egyikének-másikának megváltoztatása válhat szükségessé.

Milyen konkrét lelkiállapotoknál segíthetnek a cseppek?

Legyen szó akár akut szituációs problémáról, akár karakter-változtatásról, szelíd segítséget adhatnak a virágok:

Linkek: Mi rEVOL Express-szel számlázunk! | Szolnok lap | Vízpart Szabadidőközpont | Bach terápia linkgyűjtemény